zondag 29 mei 2016

25 mei - dag 3 Ramble Rally

Op naar een nieuwe dag!

Vandaag van Tsjechie« naar Oostenrijk.
De eerste stop was in een leuk dorpje Cesky Krumlov. Mooie rivier die er langs liep waar ze aan het kajakken waren. Lekker even geluncht en even de benen gestrekt in het dorpje. En met al die hoogte verschillen, ook nog aan onze conditie gewerkt! Bij een van de winkeltjes nog een magneetje voor aan de koelkast gescoord en weer door naar de volgende coördinaten.

ergens in de Oostenrijkse bergen was de volgende stop. We moesten 3 auto geluiden beluisteren en dan het merk en type erbij zeggen. Een klus voor Jeroen! geen uitslag gekregen dus ben benieuwd of we iets goed hebben.  Zo! super mooie bergpassen rijden! kom maar op!

Maar dan!

Midden op de berg rammelt de Stang ineens en horen we een geluid en zien wat vliegen! Stop Stop Stop! Gelijk aan de kant gezet en terug gerend om te kijken wat het was. De lager van de kruiskoppeling achterin de cardan-as lag eraf¦ Einde oefening Mustang. Iedereen die langs reed heeft ons geholpen, zelfs nog met 3 teams de bergen afgezocht in de hoop dat we nog een een u stuk konden vinden waar de lager mee vast zat, maar helaas.

Het zou snel gaan schemeren dus we moesten snel handelen. Gelukkig een week voor vertrek nog een oog aan de Mustang gelast voor slepen, dus met de Porsche de Mustang slepen was het idee. Maar een aardige local hielp ons, We hebben de Stang achter zijn auto aan gesleept en een paar honderd meter verderop bij zijn buurman op het erf gezet. Net voor we er waren brak het sleepoog af. Gelukkig niet halverwege. We hebben daar alle spullen die van waarde waren of we nog nodig hadden uit de Stang gehaald en in de auto van Devin en Willem gelegd en zijn met Piet en Vincent meegereden. De Stang hebben we met pijn in ons hart achtergelaten bij de Oostenrijkers. Vanaf nu, No Stang Gang. Onderweg gestopt bij een pizzeria, welke trouwens vers gemaakt werden en super lekker waren. Vanaf daar ANWB gebeld en begonnen met regelen. Uiteindelijk kwamen we rond 1 uur bij de appartementen aan. In het donker en regen door bergweggetjes was geen pretje voor Klaas en Antoinette. Wij zaten in de auto bij Piet en Vincent die al 15 jaar circuit ervaring hebben. Bij ons ging het dus wat vlotter.

Geen hotel dit keer maar appartementjes. wij kregen het super lieve aanbod om mee te rijden met Piet en Vincent morgen, maar eerst maar een met zijn alle overleggen wat we gaan doen. Uiteindelijk besloten morgenochtend niet gelijk mee te rijden en eerst alles regelen met de Mustang en een huurauto. Een nadeel, het was feiertag of iets in Oostenrijk en Duitsland, dus er was geen garage open die voor de ANWB de check kon doen. We kijken morgen verder. Nu eerst slapen. Wat balen we met zijn allen.

De link van Autowereld,com:  http://www.autowereld.com/nieuws/autonieuws/id/24238/dag-3-rambles-in-de-zevende-hemel-op-de-nockalmstrasse










Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats gerust een reactie!