zondag 22 mei 2016

22 mei - aanrijden

We vertrokken vandaag relaxed. Met een lekkere kop koffie en cheesecake achter de kiezen begonnen we goed!





De route naar de eerste coördinaten:

 De 1e stop was om 14:30 . Onderweg zijn we al een paar ramblers tegen gekomen en bij het tankstation hebben we wat mede ramblers de handen geschud. He, gelijk gezellig! Wat hebben wij er zin in! Het was wel even fijn om de auto uit te zijn. Zelfs met oordopjes is het geluid in de Stang best aanwezig. En na een korte break, weer op weg!

De 2e stop was om 15:50 Deze keer moesten we tanken. Snel de benen strekken, en weer door.

Tot we om 16:25 een raar geluid hoorde. We zijn meteen afgeslagen bij de eerste de beste parkeergelegenheid en onder de motorkap gaan kijken. De bovenste bout van de dynamo hing los en stak in de ventilator van de radiator. Goed dat we meteen gestopt waren dus. JJ en Klaas zijn gaan sleutelen en verzinnen. De ringen die er tussen moesten, lagen namelijk ergens op de snelweg. Maar niet wat een beetje denkwerk en duct-tape niet kan fixen. ( even onthouden dat dopsleutel 18 dus tussen de dynamo zit). We konden weer op weg! Tot na 10 minuutjes de motor onregelmatig begon te lopen. Weer aan de kant. Er was een kabel van de bougies afgeschoten. Gelukkig snel op te lossen, vast gemaakt en na 4 minuten op de plaats aangekomen van de tweede coördinaten.


Het hing aan een hekwerk wat rond een oud gebouw zat. Wij kregen te horen van een mede rambler dat het ging om een oud Expo gebouw van Nederland. In 2000 was daar de wereld expo en van alle gebouwen die verschillende landen vertegenwoordigen was die van Nederland verpauperd. Maar wat zag dat er gaaf uit. JJ en ik zijn nog even naar binnen gegaan om te kijken, heel futuristisch en geweldige architectuur.
en nog een foto met de drone genomen van het ''Holland Huis''..


De route naar de tweede coordinaten:


Klaas en Antoinette hadden ondertussen de coördinaten opgezocht en we konden vertrekken naar het eindpunt voor vandaag. Via uiteindelijk mooie weggetjes ergens op een berg om 19:30 aangekomen. Wij werden met de Mustang met gejoel, gejuich en geklap ontvangen. Wat een geweldig onthaal, en wat hebben we er zin in! Zo, auto was geparkeerd, tassen uitgepakt, en nu eerst langs de BBQ en de bar voor een lekker koud biertje. Toen we eenmaal een beetje aan het bijkomen waren begon om 9 uur de briefing. We zagen een filmpje van vorig jaar en als ik mijn teamgenoten mag geloven werden we om de tuin geleid met verwachte afstanden en tijden die we deze week zouden gaan rijden. Er werd ook verteld dat deze rally er meer op de schouders van de navigators kwam te liggen. Antoinette en ik worden dus aan de bak gezet! Gelukkig maar, we zijn niet voor de sier meegegaan.

Zo, even een laatste avond wandeling, na wat plaatselijke regen koelde het gelukkig wel een beetje af. Nog wat foto's uploaden, blog bijwerken, en oogjes toe. Op naar een week vol avontuur!

Naschrift.... Die blog lukte gisteravond niet, internet was heel schaars. De Porsche heeft het goed gehouden maar lijkt net zo dorstig te zijn als de Mustang. Aandachtspuntje. Het was heel leuk om ''oude bekenden'', deelnemers van vorig jaar te ontmoeten. Menigeen bleek de restauratie van de Mustang te hebben gevolgd op de weblog. We zitten in Hotel HarzhHoehe op een berg (in de Harz dus) met de naam Hahnenklee. Oh ja, er zijn wat lampjes uitgegaan op de Mustang. Slechts 1 van de 4 knipperlichten functioneert nog en de remlichten doen het niet meer. Maar eens zekeringetjes kopen onderweg. Gelukkig zit er een moderne zekeringkast in en hoeven we niet te zoeken naar de oude glazen exemplaren uit 1965. Oh ja, die honkbalknuppel is niet om de spatborden naar buiten te slaan maar om er tussen te rollen als het echt niet mocht gaan dor het aanlopen. Maar met het verplaatsen van de gereedschapskoffer is het aanlopen ietsje minder. We houden eventuele beschadigingen aan de banden nauwlettend inde gaten.

Wat sfeerfoto's van de parkeerplaats...





De bijdrage van de reporters:
http://www.autowereld.com/nieuws/autonieuws/id/24225/proloog-bier-en-braadworst-voor-ramble-rally-karavaan





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats gerust een reactie!