vrijdag 10 juni 2016

nog een filmpje van de aankomst en een nieuwe start


Toe JJ aankwam in Duitsland werd er al gewacht op de aankomst. De berichten over de restauratie  waren hem via de Ram,ble Rally facebookpagina al vooruit gesneld. Alleen voor mensen met facebook:

filmpje aankomst in Duitsland

Ondertussen staat de auto weer thuis en hebben we een eerste analyse gedaan van wat er weer moet gebeuren alvorens we de auto weer kunnen starten. De chauffeur uit Polen kwam aan het eind van de zaterdagmiddag aan.




De voorste uitlaatrubbers om het flexibiele stuk vooraan te ondersteunen konden de hitte niet aan. Biesheuvel Autosport gaf aan dat er een ''slechte serie'' is geweest en de nieuwe zijn onderweg. Die zullen niet smelten op weg naar het Reuzengebergte is me verzekerd.




De cardanas is al een stukje uit het staartstuk van de versnellingsbak geschoven. Hier is ook al wat olie uitgedrupt.


De H-pijp tussen de linker en de rechter uitlaat hebben ervoor gezorgd dat de cardanas er niet tussen uitviel en meer schade zou ontstaan.


En dit is dan de boosdoener. ëén van de U-joints is losgewerkt, daardoor is het lager ertussenuit geschoten en daardoor de as uit de koppeling. Oorzaak? Menselijk falen. We hadden de moeren van de u-joint beter moeten borgen.


We brengen de as in z'n geheel naar een gespecialiseerd bedrijf die er nieuwe kruiskoppelingen voor en achter in monteert en de as balanceert.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats gerust een reactie!