zaterdag 11 juni 2016

As weggebracht. De eerste sporen van geweld.

De as is weggebracht bij een gespecialiseerd bedrijf in Rotterdam. Zij gaan de voorste en de achterste kruiskoppeling vervangen; de voorste ''voor de zekerheid''; daar leek niks aan te mankeren. Maar; voor alle duidelijkheid, die kruiskoppeling en die cardanas hebben de afgelopen weken meer meegemaakt dan ooit tevoren.  In de 4e versnelling draait de cardanas evenveel toeren als de motor. Bij de huidige achterasoverbrenging en de gereden snelheid (190 km/h) is dat meer dan 4000 keer per minuut in de rondte! Balanceren kan dus geen kwaad. Een beetje schuren en schilderen (zoals er is gedaan) zorgt namelijk al voor onbalans. De krachten die erop zijn gekomen toen een lager uit de koppeling liep hebben wellicht voor nog meer malheur gezorgd (torderen?). Maandag horen we meer.

Zoals gemeld hebben we de auto gewassen. Ter verzegeling zat er een  ongelofelijk smerig plakkend plakband over de motorkap. Hier moet de lijm nog vanaf. Verder loenst ze een beetje...


En is de eerste steenslag een feit. Op de voorklep.


Toen we de auto aan de onderkant aan het reinigen waren (echt waar!!) troffen we nog wat grappigs aan. Op de voorste draagarm lag nog een stuk gereedschap en wat krimpkous aan die daar de ganse rit rustig hebben gelegen op een draagbalk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats gerust een reactie!