zondag 29 november 2015

Eind november 3 - Verjaardsagscadeau JJ, nog een stoel en achteras tiptop en voorwielophanging

JJ was jarig geweest en vandaag kon ik zijn cadeaus ophalen. Totaal gereviseerde startmotor en dynamo. Er was van alles niet in orde, lagers, bendix ennog meer termen die ik niet kan plaatsen. Als hadden we wel gehoord vooraf dat de lagers van de dynamo stuk waren. Nu dus weer heel. EN om het te vieren wat chocolade van een bekende leverancier en wat gevuld speculaas. Wat een feest!


De voorwielophanging met een geleende vork gescheiden. De onderste en bovenste draagarmen van de wieldrager afgeschroefd. Interessant te merken dat in één van de twee zijden er GEEN splitpen was geplaatst in de moeren. Het zal maar losdraaien onderweg..... We moeten de wieldrager nog netjes maken. De compete remschijf unit ligt links klaar voor een mogelijke nieuwe eigenaar. Maar daarmee wachten we totdat de schijfremmen in huis zijn en gemonteerd op de spindle. 


Stoel 2 gesloopt. Het frame ziet er nog slechter uit dan de andere en is op verschillende plaatsen gescheurd en moet gelast worden. En een beetje ontroesten kan ook geen kwaad. We kwamen hier op de eerste bout die NIET los wilde ondanks WD40 in het gehele project. Niks waar een reciprozaag geen raad mee weet natuurlijk.


En de achteras is ALS NIEUW. (al ontbreekt er nog een smeernippel)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats gerust een reactie!